Jesse Haikolalle kaksi mitalia PM-halleista

29.1.2018

Sofiia Westerlund N17-sarjan 60 metrin alkukiihdytyksessä uloimmalla radalla.

Lauantain PM-hallikisoissa oli mukana kolme wirtalaista.

Oulussa ratkottiin lauantaina 27.1. aikuisten ja alle 17-vuotiaiden hallimestaruudet.

Miesten sarjassa 60 metrillä ja 400 metrillä kilpaili Jesse Haikola. 60 metrillä Jesse juoksi alkuerässä ennätyksensä 7,85 ja finaalissa 7,93. Edellä Oulun Pyrinnön Samuel Purola piti maailmanluokan vauhtia juoksemalla voittoon ajalla 6,77 (alkuerässä 6,75). 400 metrillä Jesselle löytyi vain yksi kilpakumppani, hänkin Keski-Pohjanmaan piiristä, joten Jesse juoksi piirinmestariksi ajalla 55,28.

Alle 17-vuotiaiden naisten sarjassa 60 metrillä ja pituushypyssä kilpailivat wirtalaisista Minja Kalliokulju ja Sofiia Westerlund. Minja ja Sofiia ovat molemmat syntyneet vuonna 2003, joten samassa kisassa oli mukana myös 2 vuotta vanhempia urheilijoita.

N17-sarjan 60 metrin alkuerissä oli mukana peräti 20 juoksijaa. Minjan aika oli 9,46. Sofiia juoksi omaa ennätysvauhtiaan aikaan 8,67, oli alkuerien 12. nopein ja pääsi näin B-finaaliin asti. Finaalilähdössä tuli kuitenkin sekaannusta ja sen seurauksena loppuaika oli 8,93 ja kilpailun 12. sija.

Pituushypyssä Minjan tulos oli 382 (15. sija) ja Sofiian 411 (11. sija).