Saara ylsi loistotuloksiin Espoossa

17.6.2016

Saara 40 metrin lähtöpaikalla. Alkueriin osallistui 49 juoksijaa.

600 metrille starttasi 24 juoksijaa yhteislähdöllä. Saara on ensimmäisen kaarteen jälkeen sisäradan ryhmässä kolmantena.
Alle 9-vuotiaat tytöt pitivät hurjaa vauhtia. Saara jäi vain 5 sadasosaa mitalista.

Saara Rahlan kilpaili viime viikonloppuna Espoossa, jossa järjestettiin Youth Athletic Games - Suomen suurin yleisurheilun juniorikilpailu.

Pyhäjoen Wirran yleisurheilulupaus Saara Rahlan osallistui 11.-12.6. Espoossa käytyihin Youth Athletic Games -kisoihin. YAG on Suomen suurin juniorien yleisurheilutapahtuma ja sinne osallistuu satoja junioreita ympäri Suomen ja naapurimaistakin.

Saara oli mukana neljässä lajissa: alle 9-vuotiaiden tyttöjen 40 metrillä, 600 metrillä ja pituudessa sekä alle 10-vuotiaiden tyttöjen 60 metrillä. Lauantaina Saaralla todellakin piti kiirettä, kun aamupäivällä juostiin 40 metrin ja 60 metrin alkuerät, myöhemmin päivällä oli pituuden karsinta sekä 40 ja 60 metrin finaalit.

40 metrille osallistui peräti 49 tyttöä. Saaran aika 6,74 oli koko porukan kolmanneksi nopein ja toi finaalipaikan. Vuotta vanhempien 60 metrillä Saaran aika 9,66 riitti niin ikään finaaliin. Pituushyppykarsinnassa tulos 379 oli Saaran uusi ennätys ja vei hänet finaaliin.

Iltapäivän 40 metrin finaalijuoksussa pidettiin todella kovaa vauhtia. Saara paransi ennätystään lukemiin 6,62 ja oli juoksun neljäs. Aika oikeuttaa Suomen kaikkien aikojen tilastossa alle 9-vuotiaiden sarjan sijalle 87. Samaisesta tilastosta sijalta 202 löytyy Wirran Milja Raitasen aika 6,72, joka on juostu vuonna 2010.

T10-sarjan 60 metrin finaalissa Saara juoksi ajan 9,62 ja oli kisassa 13. sijalla. Sunnuntaiaamuna pituuden finaalissa Saara hyppäsi 374 ja oli kisan kuudes.

Kisaurakan viimeisenä lajina oli 600 metriä, johon osallistui 24 juoksijaa. Saara kävi tasaisen taistelun pronssimitalista ja oli lopulta neljäs vain 5 sadasosan päässä mitalista. Aika oli todella kova - 2.05,01. Tasaisen vauhdin taulukon mukaan jokainen 100 metriä taittui hieman alle 21 sekuntiin. Jokainen voi käydä urheilukentällä kokeilemassa miten pitkään olisi tuossa vauhdissa pysynyt mukana.