Vesa Kittilä juoksi Pohjois-Suomen mestariksi

10.7.2015

Eilen kisattiin Kajaanissa Pohjois-Suomen mestaruuskisat ja Vesa Kittilä juoksi aikuisten 400 metrin aidoissa mestariksi ajalla 57,73.

Vesa oli ainut wirtalainen Pohjois-Suomen mestaruuskisoissa. Näissä kisoissa kilpailivat Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan ja Kainuun alueen urheilijat.

Aika 57,73 oli 400 metrin aidoissa todella kova. Nyt kyseessä olivat miesten sarjan aitakorkeudet eli 91,4 cm, kun Vesan omassa alle 17-vuotiaiden sarjassa aitakorkeus on 84 cm. Tämä oli Vesan ensimmäinen kilpailukokeilu miesten aitakorkeuksilla.

Alle 17-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa Vesan aika menee sijalle 74. Tuossa tilastossa Vesan edellä on 2000-luvulla juostuja aikoja noin 20 kappaletta, joten ihan jokapäiväistä tai välttämättä edes jokavuotista tällaiset tulokset eivät Suomessa ole. Lisäksi on otettava huomioon, että Vesa juoksee samassa sarjassa vielä ensi vuonnakin.