Vesa aitoi nuorten Suomen mestariksi

22.8.2014

Vesa 300 metrin aitojen loppusuoralla.
P15-sarjan 300 metrin aitojen palkintojenjako.

Vesa Kittilä juoksi perjantai-iltana P15-sarjan Suomen mestariksi 300 metrin aitajuoksussa.

Raisiossa käydään kuluvana viikonloppuna 14-15-vuotiaiden yleisurheilun Suomen-mestaruuskilpailut. Perjantai-iltana juostiin P15-sarjan 300 metrin aidat, jossa Vesa Kittilä juoksi mestariksi omalla ennätysajallaan 39,88. Mukana oli 11 juoksijaa ja kilpailu juostiin kahdessa erässä suoraan loppukilpailuna, ilman alkueriä. Vesan voittama kultamitali oli samalla myös seurahistorian ensimmäinen Pyhäjoen Wirran urheilijan saavuttama SM-kisamitali. Vesaa valmentaa Ari Kittilä.

P15-sarjan 300 metrin aitojen Pohjois-Pohjanmaan piiriennätys ja samalla Suomen ennätys on Oulun Pyrinnön Janne Mäkelän vuonna 1994 juoksema 38,40.

Vesan seuraava koitos on vuorossa lauantaina, jolloin kilpaillaan 100 metrin aitajuoksussa. Klo 10 juostaan alkuerät ja niiden perusteella 8 parasta juoksee finaalissa klo 13.00. Lauantaina wirtalaisista kilpailee myös Julia Oravisjärvi T14-sarjan 80 metrin aitajuoksussa, jonka alkuerät starttaavat 11.00 ja loppukilpailu juostaan 13.40.