Hillalle pronssia sisuotteluista

9.7.2014

Juniorien moniottelujen PM-kisat pidettiin tiistaina Iissä ja Wirrasta oli mukana 6 urheilijaa, joista ainoana mitaleille ylsi Hilla Koivukangas.

P9-sarjassa Eetu Savukoski teki ennätyksiään joka lajissa ja sijoittui lopulta kuudenneksi. Tässä sarjassa lajeina olivat 40 metriä, pituus ja kuula. Samat lajit olivat myös T9-sarjassa, jossa wirtalaisista kilpailivat Emilia Harju ja Ella Ikola. Emilian mitali jäi harvinaisen tiukassa kisassa kolmen pisteen päähän. Näissä tuloksissa 3 pistettä tarkoitti 2 sadasosasekuntia 40 metrillä, 2 senttiä pituudessa tai 5 senttiä kuulassa.

T10-sarjassa Saana Kastelli paranteli ennätyksiään joka lajissa. Tässä sarjassa lajeina olivat 60 metriä, pituus ja kuula. Samat lajit olivat myös T11-sarjassa, jossa Hilla Koivukangas nappasi pronssia tehtyään omat ennätyksensä joka lajissa.

Omiin ennätyksiinsä joka lajissa ylsi myös Milla Möttönen T12-sarjan neliottelussa, jossa lajeina olivat 60 metrin aidat, pituus, kuula ja 800 metriä. Pituushypyssä Millan paras hyppy kantoi 364, mutta edellytyksiä oli paljon pidempään hyppyyn, sillä pisimmän loikan ponnistus lähti reilusti lankun takaa eli noin 30 sentin päästä mittauskohdasta.

Yleisesti ottaen ottelutapahtuman järjestelyt sujuivat hienosti ja vaikka kisat venyivätkin yli kolmituntisiksi, niin urheilijat jaksoivat keskittyä suorituksiinsa loppuun asti. Palkinnoille asti pääsi urheilijoita 9 eri seurasta, joista eniten palkintoja keräsivät Kuivasjärven Auran urheilijat. Wirran lähinaapureista Raahen Vesa otti 4 mitalia ja Saloisten Salama 2 mitalia, kaikki kultaisia.

Kisoissa hämmästystä herätti poikaurheilijoiden vähäinen määrä. 12-15-sarjan osallistujissa oli yhteensä 3 poikaa, kun tyttöjä oli samoissa sarjoissa yhteensä 28.