Vesa Youth Athletic Gamesissa

26.6.2012

Vesa Kittilä saavutti finaalipaikat sekä 60 metrin juoksussa että pituushypyssä Youth Athletic Games 2012 kilpailujen ensimmäisenä kisapäivänä. Lisäys: 26.6. toisen kilpailupäivän tulokset.

Pääkaupunkiseudulla järjestettiin Suomen suurin nuorisoyleisurheilutapahtuma, Youth Athletic Games, joka keräsi tänä vuonna peräti 2500 kilpailijaa. Alkavien aikuisten EM-kisojen myötä myös nuorten kilpailuista muodostui kansainvälinen, sillä osallistujia oli mm. Saksasta, Tanskasta, Virosta ja Venäjältä.

Suuren osanottajamäärän takia ensimmäisen kisapäivän kilpailut jaettiin ikäluokittain kolmelle eri kentälle Vantaalle ja Espooseen: 13-17 -vuotiaat kilpailivat Leppävaaran kentällä, 11-12 -vuotiaat Hiekkaharjussa ja 9-10 -vuotiaat Myyrmäessä.

Kova vastatuuli häiritsi ensimmäistä kisapäivää Leppävaarassa. 13-vuotiaiden poikien 60 m juoksuun osallistui 42 urheilijaa ja pituushyppyyn 35 urheilijaa.
Vesa Kittilä pääsi finaaliin 60 metrin sileän alkueristä ajalla 8,70 s. Finaalissa Vesa kellotti kaksi kymmenystä paremman ajan 8,50 s, joka on samalla Vesan uusi ennätys. Ennätysjuoksussa oli vastatuulta -1,7 m/s. Pituushypyn karsinnassa Vesa hyppäsi tuloksen 458 cm, joka oikeuttaa pääsyn tiistaina pidettävään finaaliin.

Pituushypyn finaalin lisäksi Vesa osallistuu tiistaina 60 metrin aitajuoksuun, joten edessä on jännittävä kisapäivä. Toisena kisapäivänä kaikki lajit käydään Leppävaaran kentällä.

Toisena kilpailupäivänä Vesa juoksi 60 metrin aidoissa ajan 10,37, joka riitti toisessa alkuerässä neljänteen sijaan ja kokonaiskilpailussa kahdeksanteen sijaan. Pituuden finaalissa Vesa hyppäsi vastatuuleen tuloksen 459, joka toi yhdeksännen tilan. Kolmelle viimeiselle kierrokselle pääsemiseen vaadittiin tulos 463. Koko pituuskisan voiton vei virolaispoika tuloksella 509.