Milja juoksi aitamestariksi FJG:ssä

18.6.2011

Milja 60 m aitajuoksun palkintojenjaossa.
Pituushypyssä syntyi uusi ennätys 424 cm.
60 m sileän finaalin voitti virolainen Jennifer Pavlov - toiseksi tuli Raision Kuulan Milja Heikura ja kolmanneksi Wirran Milja Raitanen.

Milja Raitanen ja Vesa Kittilä kilpailivat viikonloppuna Finlandia Junior Games -kisoissa Helsingissä. Uutinen päivitetty 19.6.

Lauantaina T10-sarjan 60 metrin alkuerissä Milja Raitanen eteni finaaliin voittamalla oman eränsä ajalla 9,30. Alkueriin osallistui yhteensä 48 tyttöä, joista suurin osa suomalaisia, mutta mukana oli myös muutama virolaisurheilija. Finaalissa Milja juoksi komeasti oman ennätyksensä 9,03 ja sijoittui kolmanneksi. Voiton kisassa vei virolaistyttö Jennifer Pavlov uskomattoman kovalla ajalla 8,75.

Lauantaina käytiin myös T10-sarjan pituushypyn karsinta, josta Milja eteni sunnuntain finaaliin karsintojen kuudenneksi parhaalla tuloksella 405. Karsintoihin osallistui 57 tyttöä, joista finaaliin selvisi 12 parasta. Sunnuntain finaalissa Milja paranteli omaa ennätystään lukemiin 424. Kovatasoisessa finaalissa tulos riitti neljänteen sijaan. Palkintosijoista kaksi meni virolaistytöille.

Sunnuntaina Milja osallistui myös 60 metrin aitajuoksuun. Finaalipaikka irtosi erävoitolla alkuerässä ajalla 11,01. Kisaan osallistui yhteensä 31 tyttöä. Finaalissa Milja jätti kaikki muut taakseen ja voitti hurjalla ajalla 10,71. Jopa edellisenä päivänä 60 metrin sileän kisan voittanut virolaistyttö jäi yli kymmenyksen päähän.

P12-sarjan 60 metrillä Vesa Kittilä juoksi alkuerissä ajan 8,98 ja selvisi B-finaaliin. Siinä aika 9,24 toi kokonaiskisassa sijan 16. P12-sarjan pituushypyssä Vesa eteni sunnuntain finaaliin tuloksella 426. Sunnuntain finaalissa Vesa hyppäsi 406 kahdesti ja astui yhden hypyn yli. Tuloksena 11. sija.

Vesa kilpaili sunnuntaina myös 60 metrin aitajuoksussa, jossa alkuerien aika 11,61 ei riittänyt finaaliin.