Julia kilpaili Luulajassa

23.5.2010

Julian palkintosaalis Luulajan kisoista.
Julian palkintosaalis Luulajan kisoista.

Julia Oravisjärvi osallistui lauantaina Luulajassa paikallisiin kisoihin tehden omia ennätyksiään.

Luulajassa käytiin lauantaina 22.5. May-Day Competition -nimiset yleisurheilukilpailut. Julia kilpaili alle 11-vuotiaiden tyttöjen sarjassa viidessä lajissa: korkeus, kuula, pituus, moukari ja keihäs. Moukarinheitto tapahtui muovisella moukarilla (slungboll) ja keihään sijasta heitettiin Vortexia kuten Ruotsin puolella kisoissa on tapana.

Kuulantyönnössä Julia voitti kisan omalla ennätyksellään 6,73. Ennätys parani kertaheitolla (tai oikeastaan kertatyönnöllä) lähes 70 senttiä. Myös pituushypyssä hän teki uuden ennätyksensä - tuloksella 351 tuli pronssia. Korkeudessa Julia ylitti 106.

Slungbollissa eli muovimoukarin heitossa Julia oli toinen tuloksella 19,36. Kyseistä heittovälinettä ei ole Suomessa nähty, mutta ilmeisesti viime kesän heitot rautaisella moukarilla olivat sen verran hyvin Julialla mielessä, että muovimoukarikin lensi pitkälle. Slungbollia heitetään tosin yhdellä kädellä, joten laji taitaa muistuttaa enemmän kiekkoa kuin moukaria.

Vortexin eli kranaatin näköisen keihään heittämisessä Julia teki tuloksen 21,42, joka riitti kuudenteen sijaan. Myös Vortex on Ruotsin kisoissa tavallinen heittoväline, kun Suomessa heitetään 9-vuotiaiden sarjassa junnukeihästä ja 11-vuotiaissa jo ihan oikeaa keihästä.