III Wirtamaastojen tulokset

17.5.2010

T11-sarjassa käytiin kisojen kovin loppukiritaistelu, jonka voitti Julia Oravisjärvi (vas.) ennen Anna-Riina Ikolaa.
9-vuotisten sarjassa Petteri Puhakka lähti alusta asti pitämään kovaa vauhtia.
P11-sarjan ylivoimaiseksi voittajaksi juoksi Jarkko Karsikko (oik.). Perässä juoksevalla P13-sarjan voittajalla Mikko Mustosella on vielä toinen kierros jäljellä.
T5-sarjan palkintojenjako.

Maanantai-iltana Rautiperällä kisattiin III Wirtamaastot.

Vesisade kasteli radan sopivasti ennen kisojen alkua ja kisat päästiin juoksemaan aurinkoisessa säässä. Osanottajia oli parisenkymmentä.

Ensimmäisenä juoksivat 5-vuotiaat, jotka lähtivät matkaan tietenkin täysillä. Vauhti tasaantui vähän jyrkässä ylämäessä, jonka jälkeen loppumatka metsäpolun kautta takaisin olikin alamäkeä. Kovinta vauhtia piti Pihla Raitanen. Alle 7-vuotiaiden sarjassa matkana oli jo kilometrin lenkki. Viljami Kunnasmäki ja Henna Huiskonen pitivät molemmat kovaa vauhtia ja Henna paranteli viimevuotista aikaansa yli 4 minuutilla.

9-vuotisten sarjassa Petteri Puhakka piti hurjaa vauhtia, samoin tyttöjen puolella Iida Halunen. P11-sarjassa Jarkko Karsikko paransi viimevuotista aikaansa yli 20 sekuntia ja juoksi samalla Wirtamaastojen 1 kilometrin matkan reittiennätyksen 4.08. T11-sarjassa oli mukavasti 4 osallistujaa ja kisassa käytiinkin kova loppukiritaistelu Julia Oravisjärven ja Anna-Riina Ikolan kesken. Julia vei lopulta voiton sekunnin erolla. P13-sarjassa kierrettiin kahdesti kilometrin lenkki ja voittajaksi juoksi Mikko Mustonen.

Vuodesta 2008 asti järjestetyt Wirtamaastot juostiin nyt kolmannen kerran. Kolmen mestaruuden putkeen ovat yltäneet Petteri Puhakka, Julia Oravisjärvi ja Mikko Mustonen.