Jyrki Takala suoritti nuorisovalmentajatutkinnon

17.1.2010

Jyrki Takala
Jyrki Takala

Jyrki Takalasta tuli vuodenvaihteen jälkeen Wirran -lyhyen, mutta sitäkin wirtaisamman historian- toinen nuorisovalmentajatutkinnon käynyt henkilö.

Jyrki Takala - seuran tuorein nuorisovalmentaja

Pyhäjoen Wirran sihteeri Jyrki Takala suoritti vuodenvaihteessa Kuortaneen Urheiluopistossa Suomen Urheiluliiton valmentajien koulutusohjelman mukaisen Nuorisovalmentajatutkinnon.  Kurssi suoritettiin kahdessa vaiheessa useamman päivän (ja illan) aikana.  Opetusta tuli kaikkiaan 100 tuntia, josta 90 oli lähiopetusta Kuortaneella.  Kurssin suorittaminen antaa valmiudet toimia seurojen 14-18-vuotiaiden yleisurheilijoiden valmentajana.

Kurssilla käydään kaikki yleisurheilulajit läpi tarkoin tekniikkaa ja oikeaa suoritustapaa myöten.  Lisäksi kursseilla opetaan yleisteoriaa valmennuksesta, harjoittelusta, voimaharjoittelusta ja kaikista lajeista kaikkea mahdollista.  Lisäksi kurssilaiset joutuvat itse suorittamaan kaikki lajit, jotta lajien suoritustekniikat tulevat tutuksi. 

Kursseilla pidetään tentit opiskelluista asioista: teoriatenttejä on kaksi, joissa kysytään mahdottomiakin "nippeleitä" eri yleisurheilulajeista.  Lisäksi kurssilaiset joutuvat pitämään tekniikaharjoituksen jostain lajista muille opiskelukavereille.  Tämä "opinnäytetyö" arvostellaan myös, kuten muutkin tentit.

Jyrkin tutkinnon myötä Wirran ohjaus ja valmennus saa lisää laatua ja vahvuutta.  Wirrassa on "perinteisesti" panostettu ohjaajien ja valmentajien koulutukseen ja ammattitaidon kehittämiseen. Seurassa on nyt kaksi nuorisovalmentajatutkinnon suorittanutta, nuorten yleisurheiluohjaaja -tason kurssit on käynyt kolme henkilöä ja lasten yleisurheiluohjaajaksi on kouluttautunut 11 henkilöä.

Lähitulevaisuudessa seura kouluttaa muutaman henkilön lisää sekä lasten että nuorten yleisurheiluohjaaksi, 1-2 nuorisovalmentajaksi ja 1-2 valmentajaksi.

Lisää tietoa nuorisovalmentajatutkinnosta löytyy SUL:n sivuilta.Lisätietoja: http://www.sul.fi/index.php?sivutunniste=4&sivuitem=87&riviavain=108