Wirtalaisia sisuviesteissä

18.6.2015

T9-sarjan 4x400 metrin joukkue Riina Koskela, Pihla Pisilä, Saara Rahlan, Janika Haikola sekä piirinmestaruusmitalit.
T15-sarjan 4x100 metrin viimeisessä vaihdossa radalla 2 Milla Möttönen tuo kapulaa ja Hilla Koivukangas lähtee ankkuriosuudelle.

Tiistaina Oulussa kilpailtiin juniorien piirinmestaruuksista viestijuoksussa. Wirrasta mukana oli 18 juoksijaa kuudessa joukkueessa.

Matkaan lähdettiin Pyhäjoelta tiistaina klo 15 aikaan Grekulan bussilla. Matkalla selvisi, että kisojen alkua on siirretty 40 minuuttia eteenpäin. Oulussa Raatin kentällä pieni ja vähän isompi vesisade, kylmyys sekä kova tuuli tekivät olosuhteista haastavat urheilijoille.

Ensimmäisenä vuorossa oli alle 9-vuotiaiden sukkulaviesti, jossa juostiin sekajoukkueilla. Tämän ikäluokan pari vanhinta tyttöä oli siirretty Wirran T11-sarjan joukkueeseen, jossa oli juoksijoista pulaa. 8x40 metrin sukkulaviestissä juoksivat Saara Rahlan, Pihla Pisilä, Iisak Impola, Helmi Pisilä, Janika Haikola, Nelly Romppanen, Eetu Salmivuori ja Joshua Karkulahti. Loppuaika oli 1.14,20 ja sijoitus kuudes, mutta kaikki juoksijat pääsevät tähän sarjaan vielä ensi kesänäkin.

Heti sukkulaviestin jälkeen juostiin T9-sarjan 4x400 metrin viesti, jossa wirtalaisjoukkue Saara Rahlan, Riina Koskela, Pihla Pisilä, Janika Haikola juoksi komeasti pronssille ajalla 7.20,84. Tämä pronssi jäikin wirtalaisten ainoaksi mitaliksi näistä kisoista. Viestimitali ei suinkaan ole ihan jokapäiväistä herkkua, sillä edellisen kerran Wirran joukkue oli saanut viestimitalin 2012 ja sitä ennen 2009. Tyttöjen mitalin arvoa nostaa vielä se, että koko nelikko pääsee samaan sarjaan juoksemaan myös ensi kesänä.

P9 4x400 metrillä Wirran nuori joukkue Joshua Karkulahti, Iisak Impola, Oskari Haapakoski, Eetu Salmivuori ei voinut isommilleen mitään. Ajalla 8.05,41 sijoitus oli neljäs. Koko nelikko pääsee samaan sarjaan juoksemaan vielä ensi vuonnakin ja silloin hyvä tavoite on mitalisija.

T15-sarjaan oli nostettu kaksi juoksijaa T13-sarjasta, että saatiin edes yksi joukkue kokoon vanhempiin ikäluokkiin. Joukkue Julia Oravisjärvi, Milja Raitanen, Milla Möttönen ja Hilla Koivukangas juoksivat valmistautumiseen nähden hyvän ajan 59,69 sijoittuen kuudenneksi.

T11-sarjan pikaviestinelikko Pihla Raitanen, Anni Möttönen, Kiia Savukoski, Minea Niemelä pääsi harjoittelemaan ensi kerran viestivaihtoja toistensa kanssa vasta kisapaikalla. Siihen nähden vaihdot sujuivatkin todella hyvin, sillä tytöt oppivat viestivaihdon tekniikan hämmästyttävän nopeasti. Tuloslistalle tuli kuitenkin merkintä DNF - did not finish, sillä kapulaa ei koskaan saatu maaliin asti. Kaikki neljä tyttöä pääsevät tähän samaan sarjaan myös ensi kesänä.

Sama joukkue oli ilmoitettu myös pitkään viestiin, joka olisi ollut 4x600 metriä. Kisajärjestäjän tekemien aikatauluyllätysten takia tämä viesti olisi kuitenkin juostu niin myöhään, että joukkue päätti jättäytyä siitä kokonaan pois. Juoksun alkamisaikaan Wirran bussi oli jo matkalla takaisin Pyhäjoelle.

Kisareissulla oli juoksijoiden lisäksi mukana valmentajia ja huoltajia niin, että bussi saatiin melkein puolitäyteen. Paluumatkalla käytiin vielä Limganportilla syömässä. Kiitokset kaikille mukana olleille!