Vesa Kittilä lentää pituushyppypaikalla. Tulos 420 oli Vesan oma ennätys. Kuvaaja: Ari Kittilä
Janne Keskitalo ja Eemeli Anttila kamppailevat vastatuuleen 60 metrin alkuerissä. Kuvaaja: Ari Kittilä
Kiekonheiton pronssimitalisti Sami Brusin. Kuvaaja: Margit Brusin
Mikko Mustonen 60 metrin loppumetreillä. Kuvaaja: Ari Kittilä

Kisojen ensimmäisen päivän lajit kilpailtiin kovassa tuulessa. Wirtalaisista mitaleille pääsivät P10-pituuden voittanut Vesa Kittilä sekä P13-kiekossa pronssia napannut Sami Brusin

Kempeleessä sisuhuipentuman ensimmäistä kilpailupäivää häiritsi puuskittainen kova tuuli, joka oli pikamatkoilla vastainen ja pituushypyssä myötäinen. Tuuli puhalteli vaihtelevasti noin 2-7 m/s. Ensimmäisenä päivänä kisaamassa oli seitsemän urheilijaa Wirrasta.

Pituushyppääjät pääsivät hyppäämään myötätuuleen. P10-sarjan tiukassa kärkitaistossa voittajaksi selvisi Vesa Kittilä omalla ennätyksellään 420. Varmuuden vuoksi Vesa hyppäsi saman tuloksen kahteen kertaan. P11-sarjassa Mikko Mustonen hyppäsi myös ennätyksensä 403, joka riitti viidenteen sijaan. Samassa sarjassa Tommi Brusin oli kuudes tuloksella 375.

P13-sarjan kiekonheitossa Sami Brusin heitti pronssia tuloksella 25,26 ja Janne Keskitalo oli neljäs tuloksella 20,65. Mitalitaistelu oli tiukkaa, sillä voittokin irtosi alle 29 metrin tuloksella.

P13-sarjan 60 metrillä Janne Keskitalo juoksi alkuerissä ajan 9,70 ja finaalissa 9,40 sijoittuen kahdeksanneksi. Samaisen kisan alkuerissä Eemeli Anttilan aika oli 9,86. P10-sarjan 60 metriä juostiin suoraan finaalina ja siinä Vesa Kittilä oli neljäs ajalla 9,90. P11-sarjan 60 metrillä Mikko Mustosen aika 10,12 riitti kuudenteen sijaan.

P12-sarjan kuulassa Jyri Tiikkaja työnsi 5,80 ja P13-sarjan kuulassa Sami Brusinin tulos oli 7,62. P11-sarjan kuulassa Tommi Brusinin tulos 6,25 toi viidennen tilaan.

Kaikki tulokset löytyvät Tilastopajasta.

Kisoista juttua järjestävän seuran Oulun Pyrinnön nettisivulla. Haastateltavien joukossa Janne Keskitalo ja Mikko Mustonen.