Wirtalaisia koulutuksessa

28.9.2008

Pajulahden Urheiluopisto
Pajulahden Urheiluopisto

Pyhäjoen Wirta kouluttaa jatkuvasti ohjaajiaan ja valmentajiaan. Oulussa on menossa Nuorten Yleisurheiluohjaaja-kurssit ja Pajulahden urheiluopistossa päättyi juuri Nuorisovalmentajatutkinto-koulutus.

Wirta kouluttaa ohjaajiaan ja valmentajiaan

Wirran toiminnan johtavia periaatteita ja toiminnan peruspilareita on ohjaajien ja valmentajien jatkuva kouluttautuminen.  Lasten yleisurheiluohjaajan (ent. Starttikurssin) kurssituksen Wirrasta on käynyt 14 ohjaajaa.  Tämä kurssi on tarkoitettu alle 10-vuotiaiden lasten ohjaamiseen.

 Yleisurheiluohjaaja-kurssin on Wirrasta käynyt kolme henkilöä.  Se on tarkoitettu 10-13 -vuotiaiden lasten ja nuorten harjoittelun ohjaamiseen.

Tänään 28.9.2008 alkoi Virpineimessä uusittu yleisurheiluohjaajakurssi, uudelta nimeltän Nuorten yleisurheiluohjaaja-koulutus. Wirrasta kurssille osallistuu Jukka Keskitalo.  Kurssin aiheena on mm. nuorten ohjaaminen ja harjoituksen johtaminen, nuorten urheilun perusteet sekä yleisurheilun lajiopetus. Kurssin kesto on 40 tuntia.  Uusitussa koulutuksessa painotetaan eri urheilulajien kokonaissuoritukseen pohjautuvaa ns. ydinkeskeistä opettamista.

Pajulahden Urheiluopistolla Nastolassa päättyi samana päivänä Nuorisovalmentajatutkinto-koulutus.  Wirrasta siihen osallistui Antero Ruotsalainen.  Koulutuksen aiheina mm. yleinen valmennusoppi, lajiryhmäkohtainen valmennusoppi ja eri lajien tekniikka. Kurssin kesto on 100 tuntia, josta lähiopetus on n. 90 tuntia. 

Lähivuosina Wirta kouluttaa Lasten yleisurheiluohjaajia lisää n. 3-5 henkilöä, nuorten yleisurheiluohjaajia 2-3 henkilöä ja nuorisovalmentajia 1-2 henkilöä.